Hemliga lådan

2020-08-05

Ni behöver: En kartong, en filt, Utse en lekledare, 10 olika saker som lekledaren väljer, en klocka (inte ett måste), papper och penna samt utse en lekledare. 

Den här leken är väldigt finurlig och rolig. 

Ta kartongen och gör hål vid sidorna, så att det går att få in händerna ifrån båda sidorna utav kartongen. 

Lekledaren tar sedan de 10 olika sakerna och lägger i lådan. Därefter så lägger lekledaren över filten på kartongen. Filten är till för att vara ett skydd på sidohålen, ifall någon skulle bli sugen att tjuvkika genom hålen på sidorna.  

Nu är det dags för första personen att sätta sig vid lådan och börja lista ut vad det är för saker som är i lådan, detta medans lekledaren tar tid, antigen via klocka eller att hen räknar i huvudet. Ni väljer tiden helt själva, men 30 sekunder till 1 minut är en rätt lagom tid.  

När tiden för den första som gissat, person 1 är ute, går hen till lekledaren och ber om papper och penna, när det är dags för person nr 2 att börja gissa vad det är för saker i kartongen, börjar person 1 som nyss fått papper och penna att börja skriva ner och försöka minnas vad som känts i lådan.  

Det går alldeles utmärkt att rita det som känts i kartongen. Det går också bra att viska till lekledaren vad som känts, så antecknar lekledaren ner detta på ett papper. 

När alla fått gissat färdigt går ni igenom resultaten tillsammans. Det är verkligen svårare än vad man tror att minnas, speciellt när ingen sett vad det är med ögonen. Det finns inget rätt och fel här och det spelar ingen roll om någon inte kommer ihåg en enda sak. Huvudsaken är att ni har roligt tillsammans. 

Jasmin